VITAJTE NA NAŠEJ INTERNETOVEJ STRÁNKE...

Najlacnejsikotol.sk

media

Prečo je kondenzačný kotol ideálne riešenie pre rodinný dom?

Hľadáte najlepší kotol pre vašu vysnívanú novostavbu? Prečítajte si hlavné argumenty, prečo je kondenzačný kotol ideálne riešenie.

 

Najmodernejšie riešenie

Tak ako všetko, aj vykurovacia technika sa vyvíja. Nevieme s určitosťou tvrdiť, že kondenzačný kotol bude naveky najvýhodnejšia alternatíva, ale môžeme povedať, že v súčasnosti predstavuje najmodernejšiu a tým pádom aj najefektívnejšiu a najúčinnejšiu formu vykurovania rodinných domov.
                      Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt gas boiler, family

Špeciálny typ

Kondenzačný kotol nie je len obyčajné zariadenie, ktoré jeden typ energie premieňa na iný. Teda v tomto prípade plyn na energiu tepla. Jeho špecifikum je, že využíva úbytkové teplo, ktoré vzniká pri kondenzácii, druhýkrát ho vženie do vykurovacieho systému a využije ho namiesto spaľovania plynu. Je teda efektívnejší k prírode a hlavne aj jeho prevádzka je lacnejšia, keďže spotrebúva menej plynu. Kvalitný kondenzačný kotol spotrebuje prakticky všetko teplo obsiahnuté v spalinách a využije ho na ohrev.

 

Lepšie s výmenníkom

Niektoré kondenzačné kotle sú vybavené výmenníkom tepla z nehrdzavejúcej ocele. Tento doplnok je určite vhodným riešením. Výhodou je, že tu sa spaliny pred odchodom do komína natoľko schladia, že para skondenzuje a ďalšie navyše získané teplo sa využije vo vykurovacom systéme.

 

Najúčinnejšie na trhu

Aj vďaka tomu, že kondenzačný kotol využije prakticky všetko, čo sa dá, patrí v súčasnosti k najúčinnejším typom kotla na trhu. Pritom je možné si zvoliť model závesný, alebo stacionárny. Kotol je možné používať na vykurovanie, ohrev vody, alebo oboje.

 Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt gas boiler family

Žiadna kotolňa

Využívanie kondenzačného kotla je jednoduché na prevádzku, ide o čisté zariadenie bez zvýšeného hluku a nie je potrebná žiadna kotolňa na uskladňovanie paliva. Obsluha je jednoduchá a ľahká. Aj tento typ kotla má však aj menšiu nevýhodu a ňou je, že napríklad v porovnaní s kotlom na pelety je jeho obstarávacia cena o niečo vyššia a je potrebné strážiť si presné kontroly a revízie kotla. Inak je absolútnou jednotkou na trhu. 


Komentáre: 1

marina rose 21-09-2020 15:35
Dobrý deň, som jednotlivec, ktorý môže poskytnúť 2% pôžičky na uspokojenie vašich finančných potrieb alebo na pomoc pri realizácii projektov. Ak sa chcete dozvedieť viac informácií o podmienkach, kontaktujte ma. E-mail: marinarose.fr@gmail.com

Zanechajte komentár

Vašu e-mailovú adresu nemožno zverejniť. Povinné polia sú označené*

Populárne štítky

Kontaktné informácie

  • GAMAJA Heizung s. r. o. Golianovo 403
  • Mobil: +421 910 389 351
  • Infolinka: Pondelok - Piatok 8.00 - 16.00 info@najlacnejsikotol.sk

Prečo práve my?